ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο κέντρο του Πειραιά – Τεράστιες οι ζημιές σε ακτίνα δεκάδων μέτρων

Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο κέντρο του Πειραιά – Τεράστιες οι ζημιές σε ακτίνα δεκάδων μέτρων

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στη 01:15 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Τετάρτης 13/12) στον πεζόδρομο της οδού Φίλωνος 61-65 στο κέντρο του Πειραιά, λίγα μέτρα μακριά από τη Μητρόπολη.

Άγνωστοι προσέγγισαν κτήριο στο οποίο στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ένα ασφαλιστικό πρακτορείο, καθώς και καταστήματα στο ισόγειο.

Οι άγνωστοι τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό στη είσοδο του κτηρίου, ενώ σύμφωνα με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.)., βρέθηκαν υπολείμματα από βραδύκαυστο φιτίλι. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί μία ισχυρότατη έκρηξη, που δεν προκάλεσε φωτιά, ωστόσο οι ζημιές από το ωστικό κύμα ήταν μεγάλες κάνοντας το σημείο να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι ακόμη γνωστός ο στόχος της επίθεσης, ενώ κλιμάκιο της Ασφάλειας διενεργεί έρευνες, ψάχνει υλικό από κάμερες ασφαλείας και τυχόν αυτόπτες μάρτυρες. Αξίζει να τονιστεί πως και τον Ιούλιο του 2020, σημειώθηκε έκρηξη στο ίδιο σημείο.

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του newsbomb.gr, λίγο μετά την έκρηξη.

Άστεγος γλύτωσε από θαύμα

Άγιο είχε ένας άστεγος καθώς την ώρα της έκρηξης βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Η κ. Αφροδίτη, ιδιοκτήτρια καταστήματος με παπούτσια, που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου που σημειώθηκε η επίθεση και έχει καταστραφεί ολοσχερώς μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνιζε μεταξύ άλλων την ολική καταστροφή που έπαθαν οι επιχειρήσεις στο σημείο, περιγράφοντας τις εικόνες που αντίκρισε με το εμπόρευμά της να έχει εκτιναχθεί μέτρα μακριά ενώ αλλά είχαν μέχρι και λιώσει.

Η επιχειρηματίας έκανε λόγο για τεράστια καταστροφή ενώ τόνισε πως είναι μία ήσυχη περιοχή αλλά και όσοι στεγάζονται στο κτήριο που δεν δικαιολογεί την επίθεση.