ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρέντη: Τουλάχιστον 40 άτομα έχει ήδη «κυκλώσει» η ΕΛΑΣ - Ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ

Ρέντη: Τουλάχιστον 40 άτομα έχει ήδη «κυκλώσει» η ΕΛΑΣ - Ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ

Η ΕΛΑΣ έχει καταλήξει στους βασικούς υποκινητές των επεισοδίων στου Ρέντη - Πώς «δένει» την υπόθεση

Πλήθος ενοχοποιητικών στοιχείων έχουν συλλέξει τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων τα οποία ανοίκουν στην ομάδα χούλιγκαν που επιτέθηκε στους αστυνομικούς στου Ρέντη.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η ΕΛΑΣ έχει «κυκλώσει» βασικά πρόσωπα, όπως τους υποκινητές των βίαιων επεισοδίων αλλά και αυτούς που έφεραν τον οπλισμό έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 40 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που βρίσκεται υπό σχηματισμό και αναμένεται να προστεθούν περισσότερα πρόσωπα. Πρόκειται για όσους κατά των οποίων προκύψουν στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, κυρίως από εξέταση DNA και αποτυπωμάτων.

Ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ

Την ώρα λοιπόν που οι Αρχές φαίνεται πως έχουν χαρτογραφήσει τη «στρατιά» των χούλιγκαν που προκάλεσε τα άγρια επεισόδια εξετάζεται και ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ σε αυτά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ΣΚΑΪ ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ πράγματι συμμετείχε στην οργάνωση των οπαδών. Σε ό,τι αφορά το ρόλο του, εκτιμάται ότι συνέβαλε στον εξοπλισμό των χούλιγκαν με ναυτικές φωτοβολίες και μολότοφ.

Μάλιστα, ενώ ο ίδιος ανέφερε ότι αρχικά δεν γνώριζε τίποτα για τα επεισόδια και ότι ήταν εκείνος που έφερε πανό από την αποθήκη της ομάδας, αργότερα άλλαξε τα λεγόμενά του.

Εμφανίστηκε τελικά να γνωριζει ποιος τραυμάτισε τον αστυνομικό και από ότι φαίνεται ήταν σε επικοινωνία με τον 18χρονο κατηγορούμενο. Ήταν ο πρώτος που τον πήρε τηλέφωνο μετά το συμβάν και επικοινώνησε μαζί του, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ

Να σημειωθεί επίσης ότι το όνομα του 26χρονου μάνατζερ του γνωστού τράπερ, εμφανίζεται το όνομα του να εμπλέκεται σε 4 άλλες δικογραφίες σχετικές με οπαδική βία.

Τι είπε στον ανακριτή ο 18χρονος

Σήμερα Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος πέρασε την πόρτα του ανακριτή μαζί με τον δικηγόρο του, Απόστολο Λύτρα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι πράγματι πήρε μέρος στα επεισόδια στου Ρέντη. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε στον ανακριτή ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι' αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του 31χρονου.

Σχετικές ειδήσεις