ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Καλύβια: Στον ανακριτή αύριο ο 16χρονος πατροκτόνος

Καλύβια: Στον ανακριτή αύριο ο 16χρονος πατροκτόνος

Ο ανήλικος έστησε ενέδρα θανάτου στον πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού τους στα Καλύβια Θωρικού

Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει αύριο Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια Θωρικού, για να απολογηθεί, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο ανήλικος έστησε ενέδρα θανάτου στον 71χρονο πατέρα του στην είσοδο του σπιτιού τους και τον μαχαίρωσε θανάσιμα 20 φορές με δύο μαχαίρια. Ένα τηλεφώνημα το οποίο έκανε το θύμα στον γιο του λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του φαίνεται πως «όπλισε» το χέρι του 16χρονου.

Σύμφωνα με τον δράστη, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας με τη μητέρα του, τον σύντροφό της και τον μεγαλύτερο αδελφό του, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον 71χρονο, ο οποίος μίλησε χυδαία τόσο για εκείνον όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έπρεπε να βάλω ένα τέλος σε αυτό το δράμα που ζούσαμε», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς μετά το έγκλημα, συμπληρώνοντας: «Του είχα πολλά μαζεμένα. Δεν άντεξα άλλο».

Αντιφάσεις

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 16χρονος δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ούτε έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ οι γείτονες τον περιγράφουν ως ένα γλυκό παιδί, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για περίεργη συμπεριφορά του πατέρα προς τα μέλη της οικογένειάς του, ενώ μιλούν για έναν οξύθυμο άνθρωπο.

Από την άλλη υπάρχουν και οι φωνές που μιλάνε για ένα πρότυπο πατέρα, που υπεραγαπούσε τα παιδιά του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν δύσκολη δουλειά καθώς περνούν από κόσκινο τις καταθέσεις για να διαπιστώσουν τι αληθινά συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η 45χρονη μητέρα του δράστη παραμένει σε σοκ, ενώ τόσο εκείνη όσο και ο 19χρονος γιος της επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του 16χρονου για την κακοποιητική συμπεριφορά του θύματος σε βάρος τους.

Να τονίσουμε ότι σε περίπτωση που ο ισχυρισμός του ανήλικου για κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον του κριθεί βάσιμος, θα επηρεάσει την ποινική του μεταχείριση