ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παραβατικότητα ανηλίκων: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε εμπορικά κέντρα και μετρό

Παραβατικότητα ανηλίκων: Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε εμπορικά κέντρα και μετρό

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στα βόρεια προάστια Αττικής

Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληωη της παραβατικότητας ανηλίκων υλοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και το Α.Τ. Αμαρουσίου σε Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή και Ηράκλειο.

Από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου σεπεριβάλλοντα χώρο εμπορικών κέντρων, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά 74 άτομα

Σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.