ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εγκληματικότητα: Καθημερινά περιστατικά βίας, κλοπών και διαρρήξεων τρομοκρατούν τους πολίτες

Εγκληματικότητα: Καθημερινά περιστατικά βίας, κλοπών και διαρρήξεων τρομοκρατούν τους πολίτες

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, δύο τσιλιαδόροι βρίσκονται στην είσοδο του σπιτιού του 53χρονου στην οδό Αφανών Ηρώων

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η εγκληματικότητα στην Αθήνα, με τα περιστατικά βίας, κλοπών και διαρρήξεων να τρομοκρατούν τους πολίτες. Tρόμος επικράτησε για 53χρονο στην Κάντζα. Ο 53χρονος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με αδίστακτους κακοποιούς που μπήκαν στο σπίτι του όσο εκείνος απουσίαζε.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το MEGA, δύο τσιλιαδόροι βρίσκονται στην είσοδο του σπιτιού του 53χρονου στην οδό Αφανών Ηρώων. Oι δύο συνεργοί τους ήδη ψάχνουν στο εσωτερικό του σπιτιού για χρήματα και κοσμήματα. Η ώρα είναι 7 παρά τέταρτο απόγευμα Τρίτης.

Είχαν παρακολουθήσει τον ιδιοκτήτη και όταν εκείνος έφυγε έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Οι δράστες άνοιξαν την κεντρική καγκελόπορτα, σαν αίλουροι σκαρφάλωσαν στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Από ανασφάλιστο παράθυρο μπήκαν στο σπίτι του 53χρονου ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φύγει για να κάνει τα ψώνια του.

Ένα τέταρτο αργότερα ο 53χρονος επιστρέφει στη μονοκατοικία με μια τσάντα με ψώνια. Περνά μπροστά από τους δύο τσιλιαδόρους που ειδοποιούν τους συνεργούς τους. Μόλις ανοίγει την πόρτα οι δύο δράστες του ορμούν και τον ξυλοκοπούν με αγριότητα σε πρόσωπο και σώμα.

«Καταρχήν επάνω είχε φώτα ενώ είχε κλείσει τα φώτα και ανεβαίνει επάνω και βρίσκει μέσα στην κρεβατοκάμαρα κάποιους να έχουν ανοίξει τα συρτάρια. Δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα τον χτύπησαν με πολύ άσχημο τρόπο μπουνιές κλωτσιές έχει χτυπήματα στο μάτι και στο κεφάλι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», περίγραψε γείτονας του θύματος.

Στο δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο του MEGA διακρίνεται ο ένας κακοποιός να πηδά από το μπαλκόνι και να τρέχει προς το πάρκο της Κάντζας. Εκεί, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συνεργοί του. Σύμφωνα ε αστυνομικές πηγές έχουν ταυτοποιηθεί οι 2 από τους 4 δράστες

Απανωτά τα κρούσματα εγκληματικότητας

Τα κρούσματα εγκληματικότητας όλο και αυξάνονται. Χθες το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας αστυνομικοί με τη βοήθεια πολιτών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν 2 σκληρούς αλλοδαπούς κακοποιούς 20 και 21 ετών.

Στο βίντεο που μετέδωσε αποκλειστικά το MEGA φαίνεται ο 21 ετών δράστης που προσπαθεί να διαφύγει έπειτα από καταδίωξη που είχε ξεκινήσει από τη Νέα Σμύρνη. Πολίτες τον περικυκλώνουν και τελικά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον ρίχνουν στο έδαφος και του περνούν χειροπέδες.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 3 καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές με συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών. Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη όπου αστυνομικοί εντόπισαν τους 2 κακοποιούς να κινούνται με κλεμμένη μοτοσικλέτα.

Δεν σταμάτησαν στα ηχητικά σήματα των αστυνομικών και φτάνοντας στην Καλλιθέα εγκατέλειψαν την μηχανή και προσπάθησαν πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα να διαφύγουν.