ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιώργος Λυγγερίδης: Πρόταση το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να πάρει το όνομα του αστυνομικού

Γιώργος Λυγγερίδης: Πρόταση το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να πάρει το όνομα του αστυνομικού

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έκανε πρόταση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να λάβει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη, του αστυνομικού που τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια του Ρέντη

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Δημοσθένης Πάκος και ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κωνσταντίνος.

Στην επιστολή προτείνεται το στρατόπεδο της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης να λάβει το όνομα του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη που τραυματίστηκε θανάσιμα στα επεισόδια του Ρέντη και «έφυγε» από τη ζωή μετά από γενναία μάχη στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών φέρουμε την βαρύτατη ευθύνη της εκπροσώπησης 10.000 και πλέον μελών Αστυνομικών που υπηρετούν στις Υπηρεσίες που γεωγραφικά ανήκουν στην Ένωσή μας, ένα εκ των οποίων υπήρξε επί σειρά ετών ο αείμνηστος Γεώργιος Λυγγερίδης, η δολοφονία του οποίου μας συγκλόνισε όλους και οι μνήμες απ’ όλα όσα συνέβησαν θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να ονομαστεί το Στρατόπεδο που στεγάζει την έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπου ο Γεώργιος Λυγγερίδης υπηρετούσε για μία δεκαετία, σε «Στρατόπεδο Γεωργίου Λυγγερίδη», όπως επίσης και την δημιουργία προτομής του στον ίδιο χώρο, ώστε οι νέες γενιές Αστυνομικών που θα διαβαίνουν την πύλη του στρατοπέδου να μαθαίνουν την ιστορία μας και να μην λησμονούν τους ήρωές μας.»

Μάλιστα ο κ. Πάκος και ο κ. Χύτας παρακολούν από πλευράς του υπουργείου και του Αρχηγείου να «ληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε οι ανωτέρω προτάσεις μας λάβουν σάρκα και οστά»

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 2) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΜΑΛΛΙΟ Δημήτριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν.: Βλέπε Πίνακα Αποδεκτών

Θέμα: Ονοματοδοσία Στρατοπέδου Υ.Α.Τ. σε «Στρατόπεδο Γεωργίου Λυγγερίδη»

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών φέρουμε την βαρύτατη ευθύνη της εκπροσώπησης 10.000 και πλέον μελών Αστυνομικών που υπηρετούν στις Υπηρεσίες που γεωγραφικά ανήκουν στην Ένωσή μας, ένα εκ των οποίων υπήρξε επί σειρά ετών ο αείμνηστος Γεώργιος Λυγγερίδης, η δολοφονία του οποίου μας συγκλόνισε όλους και οι μνήμες απ’ όλα όσα συνέβησαν θα μας ακολουθούν για όλη μας τη ζωή.

Ως εκ τούτου, προτείνουμε να ονομαστεί το Στρατόπεδο που στεγάζει την έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπου ο Γεώργιος Λυγγερίδης υπηρετούσε για μία δεκαετία, σε «Στρατόπεδο Γεωργίου Λυγγερίδη», όπως επίσης και την δημιουργία προτομής του στον ίδιο χώρο, ώστε οι νέες γενιές Αστυνομικών που θα διαβαίνουν την πύλη του στρατοπέδου να μαθαίνουν την ιστορία μας και να μην λησμονούν τους ήρωές μας.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε όπως από πλευράς σας ληφθούν οι απαιτούμενες πρωτοβουλίες ώστε οι ανωτέρω προτάσεις μας λάβουν σάρκα και οστά.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος»