ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. ότι «κόπηκε» η φρουρά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ. ότι «κόπηκε» η φρουρά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι «κόπηκε» η φρουρά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η ιστοσελίδα ενημερωτικού περιεχομένου για θρησκευτικά θέματα, Orthodoxtimes.gr, μετέδωσε νωρίτερα ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «έκοψε» τον ειδικό φρουρό που φυλάει το κτήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία αποτελεί και κατοικία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου

Στο δημοσίευμα αναφέρεται:

«Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η φύλαξη του αρχιεπισκοπικού μεγάρου. Το κτήριο της Αρχιεπισκοπής, φυλάσσονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με τρεις ξεχωριστές βάρδιες.

Ωστόσο η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητη η προστασία του και για τον λόγο αυτό έδωσε εντολή να τερματιστεί η φύλαξή του και οι ειδικοί φρουροί που είχαν διατεθεί για αυτόν τον σκοπό, να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο σημείο, με το κτήριο να μένει πλέον αφύλακτο».

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τις πληροφορίες, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις, σχόλια και δημοσιεύματα, που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται σε αφαίρεση αστυνομικών οι οποίοι απασχολούνται στη φύλαξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μόνο ως «fake news» μπορούν να χαρακτηριστούν».