ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρομοκρατία: «Νέα γενιά» βλέπει η Αντιτρομοκρατική για τις βόμβες σε Γουδή και Σταδίου

Τρομοκρατία: «Νέα γενιά» βλέπει η Αντιτρομοκρατική για τις βόμβες σε Γουδή και Σταδίου
EUROKINISSI

Η τρομοκρατία είναι και πάλι εδώ με τις Αρχές να συνδέουν τα χτυπήματα τα οποία έχουν ένα βασικό κοινό... τις νέες γενιές τρομοκρατών, οι οποίες εκπαιδεύονται από τους παλαιότερους.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για τα χτυπήματα στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή αλλά και το τελευταίο στην Σταδίου έξω από το υπουργείο Εργασίας. Αυτές οι δύο επιθέσεις διαφέρουν αλλά ταυτόχρονα έχουν και κοινά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ακολουθούν την θεωρία των «συγκοινωνούντων δοχείων» στην τρομοκρατία για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των ατόμων από το αντάρτικο πόλεως που βρίσκονται πίσω από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας.

Το αποτύπωμα παραμένει «ορφανό» αφού δεν ταυτοποιήθηκε σε καμία βάση δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει ότι ο βομβιστής δεν είναι σεσημασμένος και δεν έχει συλληφθεί ποτέ για κάτι στο παρελθόν. Γεγονός που κατά τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής παραπέμπει σε νέα άτομα που έχουν στρατολογηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 ετών που η εγχώρια τρομοκρατία είχε σιγήσει.

Νέα γενιά τρομοκρατών - Οι δύο νέες ομάδες σε Γουδή και υπουργείο Εργασίας

Σημαντικό ρόλο παίζει η ανάλυση των προφίλ παλαιών της τρομοκρατίας, ως «καθοδηγητών» που ενδεχομένως προχώρησαν στην στρατολόγηση και στην εκπαίδευση της «νέα γενιάς» για να συνεχίσει εκείνη την δράση οργανώσεων που ανέστειλαν την τελευταία πενταετία την δράση τους, όπως ήταν η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», με νέες «ετικέτες» και νέες οργανώσεις.

Την ευθύνη για την απόπειρα στο Γουδή είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Αντίστοιχα για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εργασίας την ευθύνη ανέλαβε η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα», η οποία όμως ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση κειμένου με τις θέσεις της κάτι που επιτείνει τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενο νέο χτύπημα.