ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα: «Φύγε, δεν θέλω να σε σκοτώσω» - Η μαρτυρία του ανθρώπου που είδε τον Αιγύπτιο

Γλυφάδα: «Φύγε, δεν θέλω να σε σκοτώσω» - Η μαρτυρία του ανθρώπου που είδε τον Αιγύπτιο

Γλυφάδα: Νέες αποκαλύψεις αναφορικά με το μακελειό στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση

Τα κίνητρα του δράστη της ένοπλης επίθεσης με τρεις νεκρούς (δύο μέλη της οικογένειας Καρνέση και τον καπετάνιο της ναυτιλιακής) καλείται να βρει η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 76χρονος Ελ Μπουράι ή «Άρης», όπως τον γνώριζαν όλοι, μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας στη Γλυφάδα, άνοιξε πυρ κατά τριών ανθρώπων και στη συνέχεια κατέβηκε στο υπόγειο και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι μιας άγνωστης για το κοινό διαμάχης ανάμεσα στην εφοπλιστική οικογένεια Καρνέση αλλά και να ζητείται απάντηση στα γιατί μιας τραγωδίας που δεν περίμενε ποτέ κανείς να συμβεί για τα ελληνικά αστυνομικά δεδομένα.

Ο 76χρονος Ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής Αριστείδης, έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας, Μαρία Καρνέση, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Βλασσάκη, και τον καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Οι αρχικές αποκαλύψεις των μαρτύρων ήθελαν τον Άρη να ανοίγει πυρ, επειδή απολύθηκε και θόλωσε.

Ο Άρης ήταν ο άνθρωπος που εμπιστευόταν ο Σπύρος Καρνέσης και φέρεται στη δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στα αδέρφια της οικογένειας να είχε πάρει το μέρος του. Όσο περνούσαν τα χρόνια κατάφερε να κερδίσει και την εμπιστοσύνη της γιαγιάς της οικογένειας, Ελευθερίας, η οποία δεν είναι πια στη ζωή.

Αργότερα, όμως, ξέσπασε η δικαστική διαμάχη μέσα στην οικογένεια και το ερώτημα ήταν τι θα γίνει με το σπίτι στη Γλυφάδα στο οποίο διέμενε ο Άρης. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις προκύπτει ότι ο 76χρονος απολύθηκε από τη ναυτιλιακή εταιρεία τον Μάρτιο του 2023 με αποζημίωση περίπου 75.000 ευρώ.

Μετά την άγρια δολοφονία των τριών, η ναυτιλιακή εταιρεία European Product Carriers έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Ουδέποτε η εταιρεία ή η Μαρία Καρνέση είχαν παραχωρήσει στον δολοφόνο κάποιο σπίτι να διαμένει στη Γλυφάδα, πολλώ δε μάλλον όταν το σπίτι που αναφέρθηκε επί της οδού Τσιτσάνη αρ. 16 δεν ανήκει είτε στην αποθανούσα ή στην εταιρία για να είναι δυνατόν να του έχει πει η Μαρία Καρνέση να το εκκενώσει».

«Μου είπε: Σήμερα θα τελειώσουν όλα»

Το μόνο σίγουρο είναι, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτοπτών, ότι ο 76χρονος πήγαινε για τα «αφεντικά», όπως φώναζε. Είναι χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός ατόμου, που βρέθηκε στη ναυτιλιακή: «Εγώ όπως κάθε μέρα… έφτασα στην εταιρεία γύρω στις 9 παρά 20 και πήγα στο γραφείο μου στο ισόγειο του κτηρίου. Μετά από μία ώρα περίπου αν θυμάμαι καλά, με έστειλε η Καρνέση στο υπόγειο της εταιρείας όπου υπάρχει γκαράζ, έτσι ώστε να της μετακινήσω το αυτοκίνητο από το σημείο που είχε παρκάρει» περιέγραψε ο μάρτυρας για τη μοιραία ημέρα.

«Όταν κατέβηκα στο γκαράζ πλησίασα το αυτοκίνητο της Καρνέση και εκείνη τη στιγμή πρόσεξα ότι πίσω από το αυτοκίνητο της είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του ο Άρης. Ο Άρης είχε ένα παλιό αυτοκίνητο. Ο Άρης είχε βγει ήδη από το αυτοκίνητό του και ερχόταν προς το μέρος μου. Όταν ήρθε, τον ρώτησα τι κάνει και αγκαλιαστήκαμε γιατί είχα καιρό να τον δω. Αυτός μου είπε ότι χάρηκε που με είδε και πως έμαθε ότι η κόρη μου πέρασε στην Ιατρική»…

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεσή του: «Εγώ τότε τον ρώτησα πως και ήρθε στην εταιρεία, αφού δεν είχε κάποιο λόγο να βρίσκεται εκεί. Αυτός μου είπε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Ακόμη μου είπε ότι τον διώξανε από το σπίτι και πως του είπαν πως θα τον κάψουν μέσα στο σπίτι αν δεν βγει. Εγώ του είπα να αφήσει τις βλακείες και αυτός τότε άνοιξε το πορτ μπαγκαζ του αυτοκινήτου και έβγαλε από μέσα έναν μεγάλο σάκο. Εγώ τον ρώτησα τι πάει να κάνει και ο Άρης μου απάντησε ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα. Στο μεταξύ όσο μιλούσα με τον Άρη πρόσεξα ότι στο πάνω μέρος του παντελονιού είχε περασμένο πίσω από τη ζώνη ένα όπλο. Δεν ξέρω τι ακριβώς όπλο ήταν αυτό γιατί είδα μόνο τη λαβή του».

Στην κατάθεση του συγκεκριμένου ανθρώπου περιγράφεται η στιγμή που ο Άρης προειδοποίησε υπάλληλο να φύγει, γιατί δεν έψαχνε εκείνον. «Ο Άρης συνέχισε στο διάδρομο και εγώ τον ακολούθησα και του είπα πάλι να σταματήσει τις βλακείες και να φύγει από την εταιρεία. Αυτός τότε σηκώνει το αριστερό του χέρι και βλέπω ότι κρατάει ένα όπλο. Εγώ αμέσως του έσπρωξα το χέρι προσπαθώντας να απομακρύνω το όπλο και εκείνος μου είπε: «Ν. φύγε από τη μέση, έχεις καλή οικογένεια και δεν θέλω να σε σκοτώσω. Θα τελειώσω αυτούς που θέλουν να με διώξουν από το σπίτι».

Σχετικές ειδήσεις