ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη γυναίκα που έκανε τη δικηγόρο και εξαπατούσε κόσμο – Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία της

Συνελήφθη γυναίκα που έκανε τη δικηγόρο και εξαπατούσε κόσμο – Πάνω από 120.000 ευρώ η λεία της

Χειροπέδες σε μία γυναίκα ηλικίας 51 ετών για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (16/02) από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στην Αθήνα, μία γυναίκα ελληνικής καταγωγής και ηλικίας 51 ετών, εις βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ και χρήση πλαστού εγγράφου κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, η δράστιδα μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, προσποιούμενη δικηγόρο ειδική σε συμβολαιογραφικά θέματα, κατάφερε να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό με το πρόσχημα πώλησης ακινήτων και αυτοκινήτων τα οποία έχουν κατασχεθεί από τράπεζες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η κατηγορούμενη παρουσιαζόμενη ως υπάλληλος συμβολαιογραφικού γραφείου της Αθήνας που διαχειριζόταν ακίνητα και αυτοκίνητα, τα οποία είχαν περιέλθει σε πιστωτικά ιδρύματα μετά από κατασχέσεις, προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους έπειθε να καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για έξοδα φακέλου μέχρι την υπογραφή προσυμφώνου για αγορά ακινήτων και αυτοκινήτων.

Για αυτόν τον σκοπό καταρτούσε υπεύθυνες δηλώσεις με ψευδή στοιχεία, ενημέρωνε για όλες τις λεπτομέρειες τους υποψήφιους αγοραστές για να εδραιώσει το κλίμα εμπιστοσύνης, προτρέποντας εκείνους παράλληλα να ελέγχουν εξωτερικά τα ακίνητα, ενώ, επιδείκνυε αντίγραφο λευκού ποινικού μητρώου με ψευδή στοιχεία χωρίς ουδέποτε να ολοκληρώνεται η συμφωνηθείσα αγοραπωλησία, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτόν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση εξιχνιάσθηκαν συνολικά ένδεκα περιπτώσεις απάτης, ενώ, το συνολικό χρηματικό όφελος ανέρχεται σε ποσό άνω των 120.000 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.