ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παλαιοχριστιανός Μανώλης: Πώς βγήκε από το λαγούμι στην Κορινθία στο φως των media

Παλαιοχριστιανός Μανώλης: Πώς βγήκε από το λαγούμι στην Κορινθία στο φως των media

Ο παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, στις 11 Φεβρουαρίου είχε ένα επεισόδιο με κυνηγούς. Υποβλήθηκε κατά του ιδίου έγκληση από έναν 67χρονο για εμπρησμό αυτοκινήτου

Στη μέση της αυτοσχέδιας καγκελόπορτας, γυρισμένη ανάποδα, με τρόπο που διακρίνονται οι τρεις παράλληλες γραμμές κόλλας που την έχουν κάποτε συγκρατήσει στις παρυφές ενός μηρού, είναι απλωμένη μια μαύρη, δαντελένια καλτσοδέτα, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Λίγα εκατοστά μακριά από την καλτσοδέτα, η περίφραξη κερδίζει ύψος από την ύπαρξη μιας βυζαντινής σημαίας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Διάσπαρτες στο έδαφος ρόδες των αυτοκινήτων, σπασμένα παιδικά παιχνίδια, γερμένες πλαστικές καρέκλες, μπάζα και πιο πίσω το σπίτι με χαμηλό με κλειστά παράθυρα που έμενε ο παλαιοχριστιανός Μανώλης μαζί με την οικογένειά του, δηλαδή το λαγούμι έξι μέτρων στη Λακωνία. Ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό δεν απέχει ούτε πέντε λεπτά από την κεντρική οδό που ενώνει τα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας με το χωριό Μάννα, στους πρόποδες του όρους Ζήρεια.

Πώς έγινε γνωστός ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο παλαιοχριστιανός στην Κορινθία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής, ο παλαιοχριστιανός, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, στις 11 Φεβρουαρίου είχε ένα επεισόδιο με κυνηγούς. Υποβλήθηκε κατά του ιδίου έγκληση από έναν 67χρονο για εμπρησμό αυτοκινήτου.

Το επεισόδιο αποτέλεσε αφορμή για να βρουν τα ίχνη του Καλαϊτζιδάκη και από τον δήμο Ερέτριας, όπου είχε μετατεθεί τον Νοέμβριο του 2020 από τον δήμο Ηλιούπολης για λόγους υγείας, αναφέρει στην Καθημερινή η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Βούλα Αμερικάνου.

Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι τους, όπου και συνελήφθη ο Μανώλης, η σύζυγός του, η 22χρονη κόρη του και ο 15χρονος γιος του για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία σχετιζόμενη με την κατοχή όπλων.

Στις 13 Φεβρουαρίου όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι και στις 17 του ίδιου μήνα εκδόθηκε εισαγγελική παραγγελία για να εξακριβωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών. Την επομένη έγινε νέα έρευνα και στο σπίτι βρέθηκε μόνο ο Μανώλης, ο οποίος συνελήφθη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια και για τη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικής φοίτησης των παιδιών σε σχολείο, καθώς και ο 15χρονος γιος του, ο οποίος διακομίσθηκε στο Παίδων.