ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συμμορία με 237 μέλη: Μέλος της ο Αλβανός που αναζητείται για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Συμμορία με 237 μέλη: Μέλος της ο Αλβανός που αναζητείται για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι

Συμμορία 50 Αλβανών και Ρουμάνων, που έκλεβαν σπίτια, πολίτες αλλά και έκαναν εμπόριο ναρκωτικών εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ο φόβος και ο τρόμος είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας και κρατούσαν τα σκήπτρα μιας εγκληματικής οργάνωσης που έκανε κλοπές, διαρρήξεις και εμπόριο ναρκωτικών. Ανάμεσα τους μάλιστα είναι και ένας από τους δράστες που πυροβόλησε ψυχρώ στο κεφάλι στο Γκάζι τρία νέα παιδιά την ώρα που έβγαιναν από νυχτερινό κέντρο στο οποίο διασκέδαζαν.

Πενήντα άτομα έχουν συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για συμμετοχή σε συμμορίες που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας και έκλεβαν πολίτες στο μετρό ενώ έκαναν και διακίνηση ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την εν λόγω υπόθεση συμπεριλαμβάνονται 237 άτομα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, οι Ρουμάνοι και Αλβανοί που απάρτιζαν αυτό το εγκληματικό κύκλωμα είχαν φτάσει στο σημείο να μοιράζουν ακόμα και το σύστημα του Μετρό της Αθήνας για να προβαίνουν στις παράνομες ενέργειές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι είναι σεσημασμένοι με περιοριστικούς όρους για να κινούνται ελεύθερα.

Αποκαλυπτικός διάλογος μεταξύ μελών του κυκλώματος

Η συνομιλία έγινε μεταξύ δύο μελών της συμμορίας στην οποία ο ένας εκ των δύο αναφέρει αρχικά: «Φοβάμαι να μην συναντήσω την Αστυνομία και πάω και αν θα συναντήσω την Αστυνομία» με το άλλο μέλος να απαντά: «Ρε αδελφέ, τι σου κάνει η Αστυνομία, θα σου κάνει μια π..., η Αστυνομία, έχει παρών, ρε αν είχα εγώ παρών θα έτρεχα από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Όπως φαίνεται τα μέλη του κυκλώματος εκμεταλλεύονταν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί καθώς δεν υπήρχε ο φόβος της απέλασης και μπορούσαν να δρουν ανεμπόδιστα.

Δείτε το βίντεο του OPEN: