ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Καλπάζει» η βία ανηλίκων: Μαθητές δίνουν «ραντεβού» για ξύλο σε  προαύλια σχολείων και πλατείες

«Καλπάζει» η βία ανηλίκων: Μαθητές δίνουν «ραντεβού» για ξύλο σε  προαύλια σχολείων και πλατείες

«Κόκκινο» χτυπάει η παραβατικότητα των ανηλίκων, καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο, η αστυνομία προχώρησε σε 500 συλλήψεις και περισσότερες από 1.400 προσαγωγές

«Καλπάζει» η βία των ανηλίκων καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 οι ομάδες των ανηλίκων δίνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο ακόμα και κοινή θέα όπως σε προαύλια σχολείων, πλατείες και δρόμους.

«Έχει γίνει ραντεβού, έχουνε συναντηθεί οι παρέες και έχει γίνει το σκηνικό. Συνεννοούνται τα δύο κεφάλια της παρέας», ανέφερε αρχικά ανήλικος που μίλησε στον ANT1, τονίζοντας στη συνέχεια πως από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν πολλά λόγια. «Μετά ξεκινάει ο τσακωμός», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1, οι συμμορίες έχουν ιεραρχία, μέλη και αρχηγούς. Τα περιστατικά πλέον λαμβάνουν χώρα παντού.

«Έχω βρεθεί σε διάφορα σκηνικά. Παρέες με παρέες για οπαδικά θέματα, για προσωπικά θέματα. Όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με αντικείμενα», θα πει στην κάμερα του ANT1 ανήλικος.

Οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για παρόμοια θέματα είναι συγκλονιστικές.

Σε άλλη περίπτωση άλλος ανήλικος, ανέφερε: «Ένα παιδί στο σχολείο το οποίο είχε θέματα νοητικής στέρησης και μια φορά ενώ τον κορόιδευαν, τον χτύπησαν. Είχε δημιουργηθεί ένας όχλος μέσα στο σχολείο, πίσω από την καντίνα και γενικά όλοι κοίταζαν, κανείς δεν επενέβη μέχρι να έρθει ο καθηγητής».

«Παιδιά να κουβαλάνε μαχαίρια, στιλέτα και πολλά άλλα. Τα κρατάνε μέχρι να έρθουνε για να κάνουν καλό στον άλλον», ανέφερε ένας άλλος γεγονός που δείχνει ότι οι έφηβοι έχουν σκοπό όχι να φοβίσουν ή να τρομάξουν αλλά να τραυματίσουν.

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μαρτυρούν την βιαιότητα των περιστατικών μεταξύ των εφήβων και αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος καθώς μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν οι Αρχές έχουν προχωρήσει 500 συλλήψεις και 1.418 προσαγωγές.

«Χθες, στο τμήμα της Αγ. Παρασκευής συνελήφθη ανήλικος μέσα από σχολική μονάδα. Αυτό και μόνο λέει πάρα πολλά. Πλέον η Αστυνομία πηγαίει στα σχολεία όχι για να ενημερώσει αλλά για να συλλάβει», τόνισε ο Αθανάσιος Πασπαλάρης, γγ αστυνομικών υπαλλήλων Β.Α. Αττικής.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η Αστυνομία έχει πλέον χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία που εκδηλώνονται αυτή η συνεχής και αυξανόμενη παραβατικότητα και έχει ως σκοπό να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

Σχετικές ειδήσεις