Λάρισα: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που «χτυπούσε» μαγαζιά, σχολεία και οχήματα – Στο κόλπο και ανήλικοι

Εξακριβώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, η δράση εγκληματικής ομάδας ατόμων που ενέχονται σε 25 περιπτώσεις κλοπών, 21 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα, στη Λάρισα
Λάρισα: Εξαρθρώθηκε οργάνωση που «χτυπούσε» μαγαζιά, σχολεία και οχήματα – Στο κόλπο και ανήλικοι
3'

Συνελήφθησαν, προχθές (20-05-2024) στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, στα όρια του αυτοφώρου, 3 άνδρες, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων και σε βάρος 3 ακόμη ανδρών που ταυτοποιήθηκαν, από τους οποίους οι δύο ανήλικοι, καθώς και σε βάρος άγνωστων συνεργών τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κλοπές τροχοφόρων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2023, είχαν ενωθεί μεταξύ τους για τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων και ενεργώντας με διαφορετική, κατά περίπτωση, σύνθεση και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού παραβίαζαν θύρες ή παράθυρα, εισέρχονταν στους χώρους όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες διέπραξαν συνολικά 25 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, 23 από τις οποίες τελέστηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), λοιπές επιχειρήσεις, σχολικά κτήρια και σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και 2 αφορούν κλοπές δικύκλων, αφαιρώντας συνολικά, το χρηματικό ποσό τω 6.633 ευρώ, 3 τηλεοράσεις, 1 γεννήτρια, 2 εργαλεία (βιδολόγος και τροχός), διάφορα προϊόντα και 2 μπιτόνια βενζίνης, προκαλώντας παράλληλα σημαντικές φθορές.

Μάλιστα, προκειμένου να διευκολύνεται και να αποκρύπτεται η εγκληματική τους δράση, χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, 3 διαφορετικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, καθώς και τα 2 αφαιρεθέντα δίκυκλα οχήματα, τα οποία βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και κατασχέθηκαν.

Προχθές στη Λάρισα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, εντόπισαν 2 εκ των δραστών να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 1 καπέλο, τύπου τζόκευ,
 • 2 κατσαβίδια,
 • 1 ζευγάρι γάντια,
 • 1 μονό γάντι,
 • το χρηματικό ποσό των -4,56- ευρώ και
 • οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας ενός από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την παράνομη δραστηριότητά τους.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένους σε άλλο σταθμευμένο σε οδό της πόλης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 2 ακόμη δράστες, οι οποίοι, όπως προέκυψε, λίγο νωρίτερα, με τη συνδρομή 1 ακόμη ατόμου, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους καθόσον έγιναν αντιληπτοί, ενώ επιπλέον, 4 από τους δράστες, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-05-2024, ενέχονται σε κλοπή σε κατάστημα – καφέ.

Στο εσωτερικό του ως άνω οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 1 ζευγάρι γάντια,
 • 1 ολοπρόσωπη κουκούλα (μπαλακλάβα),
 • 1 φακός και
 • 1 παντελόνι αθλητικής φόρμας.

Επιπρόσθετα, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • 1 σφυρί έκτακτης ανάγκης αυτοκινήτου, με το οποίο έθραυαν τις υάλινες θύρες των καταστημάτων &
 • είδη ένδυσης και υπόδησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή