Απόστολος Λύτρας: Το panic button της συζύγου και οι νέες δηλώσεις του ποινικολόγου

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα.

Απόστολος Λύτρας: Το panic button της συζύγου και οι νέες δηλώσεις του ποινικολόγου
3'

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας για το ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, την οποία κατηγορείται ότι άσκησε σε βάρος της συζύγου.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι δεν επινόησε ο ίδιος το «αφήγημα» της πτώσης της συζύγου από τη σκάλα, αλλά την επιλογή αυτή έκανε η σύζυγός του προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά τους.

Ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα... Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο...

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό - θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς "ειδήσεις" για δήθεν "άλλες" πράξεις που δήθεν "τέλεσα". β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα. Την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση , σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Συναγερμός με το panic button

Στο μεταξύ, μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην ΕΛΑΣ αργά το βράδυ της Τρίτης (18/6), όταν η σύζυγός του πάτησε το panic button που έχει εγκατασταθεί από τις Αρχές στο κινητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού έγινε εξ αιτίας αιφνιδιασμού από επίσκεψη μιας γυναίκας στο σπίτι της.

Η γυναίκα, ήθελε να μαζέψει και να πάρει κάποια πράγματα του Απόστολου Λύτρα.

Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης, αλλά με τον περιοριστικό όρο να μείνει μακριά της.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή