Συνελήφθη 38χρονος για πλήθος κλοπών από υποσταθμούς της ΔΕΗ

Συνελήφθη 38χρονος για πλήθος κλοπών από υποσταθμούς της ΔΕΗ

Συνελήφθη την Δευτέρα (20/10/2014) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 38χρονος για κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, παραβίαζε αρχικά τις εισόδους υποσταθμών της ΔΕΗ και στη συνέχεια αφαιρούσε χάλκινα καλώδια. Όπως διαπιστώθηκε, το τελευταίο τετράμηνο, διέπραξε συνολικά 21 κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ στη Νέα Σμύρνη, το Καλαμάκι, την Καλλιθέα, τον Άγιο Δημήτριο, το Παλαιό Φάληρο, τη Δάφνη, τον Άλιμο, τα Καμίνια και το κέντρο της Αθήνας.

Η αφαίρεση των καλωδίων είχε σαν συνέπεια τη δημιουργία αστάθειας στο σύστημα ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα εκτός από την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στο δίκτυο της ΔΕΗ να προκληθούν και ζημιές σε καταναλωτές εξαιτίας της καταστροφής οικιακών συσκευών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του συλληφθέντα είχαν σχηματισθεί το 2010 δύο δικογραφίες για το ίδιο αδίκημα, ενώ συνολικά είχαν εξιχνιασθεί 267 κλοπές από υποσταθμούς της ΔΕΗ.

Επίσης, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10  ετών και 6 μηνών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.