ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία

Ύστερα από οργανωμένη κοινή επιχείρηση, εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών, από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Στην κοινή επιχείρηση συμμετείχαν Λιμενικοί του Λιμεναρχείου Λευκάδας, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, πέντε μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες, ηλικίας 47, 42, 39 ετών καθώς και δύο αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 32 και 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση μεταναστών από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επίσης, 45 αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας και 1 υπήκοος Ιράκ, συνελήφθησαν για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη Χώρα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οργανώθηκε κοινή επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε το φορτηγό στην παραλία της Παλαίρου, που οδηγούσε ο 42χρονος και μετέφερε τους αλλοδαπούς, με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλωτό σκάφος για την Ιταλία.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο και τον 39χρονο, καθώς επέβαιναν σε όχημα, όπου λειτουργούσαν ως προπομποί προκειμένου να ελέγχουν αν στη διαδρομή υπάρχουν αστυνομικές ή λιμενικές Αρχές, για να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον 42χρονο.

Παράλληλα συνελήφθησαν δύο ακόμα αλλοδαποί υπήκοοί Συρίας ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι κατόπτευαν την περιοχή και παρείχαν κάλυψη για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Κατασχέθηκε το φορτηγό και το αυτοκίνητο των διακινητών, ως μέσα για διευκόλυνση μεταφοράς των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες διακινητές, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος.

Από τους 46 αλλοδαπούς, οι οποίοι κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας, οι 43 αφέθηκαν ελεύθεροι διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα και δελτία ασύλου, ενώ για τους υπόλοιπους 3 εφαρμόστηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους από τη Χώρα.

Σχετικές ειδήσεις