ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη 67χρονος για απάτη και εκβίαση στην Πάτρα

Συνελήφθη 67χρονος για απάτη και εκβίαση στην Πάτρα

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου (8/11), στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας άνδρας ηλικίας 67 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και εκβίαση.

Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ένας 63χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε εκβίαση.

Ειδικότερα, πριν από ένα μήνα περίπου, ο 67χρονος, παρουσιάστηκε ως αγοραστής οικοπέδου στον 56χρονο και τον έπεισε ότι, έπρεπε να καταβληθεί χρηματικό ποσό, στην τράπεζα του, λόγω παλαιότερου χρέους του και να αποδεσμευτούν χρήματα από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, με τα οποία θα αγόραζε το οικόπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο, ο 67χρονος κατόρθωσε να αποσπάσει από τον 56χρονο αρχικά το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ και στη συνέχεια μία επιταγή των 5.500 ευρώ.

Όταν ο 56χρονος αντιλήφθηκε την απάτη και ζήτησε πίσω την επιταγή και τα χρήματα, ο 67χρονος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ για να του επιστρέψει την επιταγή.

Μετά από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, άμεσα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου το Σάββατο στην Πάτρα, σε προσυμφωνημένο ραντεβού προσήλθε ο 67χρονος με τον 63χρονο, για να παραλάβουν από τον 56χρονο το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ.

Ο 56χρονος παρέδωσε στον 67χρονο το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και αμέσως συνελήφθησαν οι δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Ρoή Ειδήσεων