ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια

Σε «κλεφτοπόλεμο» επιδόθηκαν ομάδες αντιεξουσιαστών με αστυνομικούς μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων στην οδό Στουρνάρη ενώ στη συνέχεια πέταξαν και μολότωφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης πέταξαν ξύλα και πέτρες προς τους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χημικά και με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από λίγη ώρα.

Από τα επεισόδια οι αστυνομικές δυνάμεις φέρεται ότι τραυμάτισαν και δύο δημοσιογράφους παρότι γνώριζαν την ιδιότητά τους. Για το συμβάν όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Η Αστυνομία προχώρησε σε 73 συνολικά προσαγωγές από τις οποίες οι 10 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αναλυτικότερα, οι προσαγωγές που έγιναν έγιναν την Δευτέρα (17/11) στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου ανέρχονται στις 57 ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα για διάφορα αδικήματα.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της πορείας προσήχθησαν 16 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 7 για διάφορα αδικήματα ενώ τραυματίστηκαν και 5 αστυνομικοίν οι οποίοι διεκομίσθησαν στην συνέχεια σε νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις