ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο-σοκ για την Ελληνική Αστυνομία!

Βίντεο-σοκ για την Ελληνική Αστυνομία!

Στο βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φαίνονται άνδρες των ΜΑΤ να ξυλοκοπούν εργαζόμενο περιπτέρου και να παίρνουν δια της βίας τα νερά από το ψυγείο του περιπτέρου. 

Αίσθηση προκαλεί το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και φέρεται να έχει τραβηχτεί στα επεισόδια που έγιναν χθες Δευτέρα (17/11/2014) στα Εξάρχεια.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που παρουσιάζει το Newsbomb.gr οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο με τις μηχανές ακόμα και στα πεζοδρόμια προκαλώντας τους πολίτες που βρίσκονται μέσα στα καφενεία και πετούν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ σε μία περίπτωση δεν διστάζουν να ξυλοκοπήσουν περιπτερά και να πάρουν δια της βίας - και χωρις να πληρώσουν - μπουκάλια με νερό από το ψυγείο.

periptero 1

Ο ξυλοδαρμός του περιπτερά φαίνεται ξεκάθαρα στο 01:50, ενώ όπως ο ίδιος φωνάζει στον επικεφαλής των ΜΑΤ, του πήραν τα νερά δια της βίας μέσα από το ψυγείο.

Tην ώρα που οι αστυνομικοί τον χτυπούν με τα γκλοπ το θύμα φωνάζει: «Είμαι του περιπτέρου, τι κάνετε; Πάτε καλά;», ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τους λέει «θα κλέψετε τα νερά με τη βία; Τι γίνεται; Τι κάνετε; Θα μας κλέψετε τα νερά με τη βία;».

periptero 2

Απάντηση βέβαια δεν πήρε από τον επικεφαλής των ΜΑΤ ο οποίος τον απωθούσε και του έλεγε να κάνει πίσω.

Το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και σε καμία περίπτωση δεν τιμά το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν τα πράγματα είναι όπως φαίνονται στο βίντεο που μαγνητοσκόπησε αυτόπτης μάρτυρας τότε είναι σαφές ότι τόσο η φυσική, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οφείλουν να ερευνήσουν το θέμα και να πράξουν τα δέοντα...

Τι λέει η πλευρά της Αστυνομίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διμοιρία ΜΑΤ που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει εντοπισθεί ενώ ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ζήτησαν νερά από τον περιπτερά ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους δώσει λέγοντας: «Δεν δίνω νερά σε μπάτσους».

Η αντίδραση ωστόσο των αστυνομικών σύμφωνα με τον περιπτερά ήταν βίαιη.

Οι άντρες της διμοιρίας των ΜΑΤ ισχυρίζονται ότι άφησαν 20 ευρώ στον περιπτερά πριν αποχωρήσουν.

Παράλληλα διενεργείται και έρευνα από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για το περιστατικό.

Human hunt by the greek riot police

...

Geplaatst door Chloe Kritharas Devienne op Dinsdag 18 november 2014

Σχετικές ειδήσεις