Πώς πρώην βουλευτής φέρεται να έστησε «εταιρεία δολοφόνων»

Newsbomb

Πώς πρώην βουλευτής φέρεται να έστησε «εταιρεία δολοφόνων»

Βαρύ... βιογραφικό στις απάτες φαίνεται να έχει ο πρώην βουλευτής, ο οποίος φέρεται να είναι ο "εγκέφαλος" "εταιρείας δολοφόνων" που είχε στηθεί εδώ και περίπου πέντε χρόνια. 

Μία μεγάλη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πάνω από 10 άτομα και έφερε στο φως η Ελληνική Αστυνομία.

Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή της Αργολίδας, Ευάγγελο Παπανικολάου, το όνομα του οποίου έχει διαρρεύσει στα μέσα ενημέρωσης, ενώ αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από τις Αρχές.

Ο ίδιος είχε καταδικαστεί, πρωτοδίκως, σε δεύτερο βαθμό και τελικά με επικύρωση και από τον Άρειο Πάγο, σε κάθειρξη πέντε ετών για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, για υπόθεση είσπραξης μεγάλων ποσών από γονείς που προσπαθούσαν να διορίσουν τα παιδιά τους στο Δημόσιο.

Αυτή τη φορά, φέρεται να είναι «εγκέφαλος» εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εκμεταλλεύονταν εύπορους ηλικιωμένους, καταρτίζοντας πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες. Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα μέλη της οργάνωσης ιδιοποιήθηκαν 12 ακίνητα σε Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Κορωπί, συνολικής αξίας που υπερβαίνει το 1.300.000 ευρώ.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά την έρευνα της Δικαιοσύνης δείχνουν ότι η δράση της νέας «εταιρείας δολοφόνων» εκτείνεται τουλάχιστον μία πενταετία στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη (26-11-2014), στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Πειραιά, Παιανία, Κόρινθο και Άργος επτά άτομα (3 άνδρες και 4 γυναίκες), ηλικίας από 34 έως 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα τρεις τρία ηλικίας 53, 60 και 80 ετών.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων, μετά την εξέλιξη ποινικής δικογραφίας - κακουργηματικού χαρακτήρα - που είχε σχηματίσει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για τα αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένης απάτης και πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση και παράβασης της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πώς έστησαν την «εταιρεία δολοφόνων»

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αφού πληροφορούνταν τον θάνατο εύπορων ατόμων, τα οποία συνήθως δεν είχαν σύζυγο ή παιδιά, προέβαιναν αρχικά στην κατάρτιση πλαστών ιδιόγραφων διαθηκών.

Μετά τις προσκόμιζαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία/Τμήματα Διαθηκών, όπου μέλη της σπείρας εμφανίζονταν ως μάρτυρες και βεβαίωναν ψευδώς ότι γνώριζαν τους θανόντες και ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις διαθήκες προέρχονταν από αυτούς.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαθήκες αναγνωρίζονταν ως κύριες, γνήσιες και πραγματικές και τα μέλη της οργάνωσης θεμελίωναν κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας των θανόντων.

Ακολούθως προέβαιναν σε αποδοχή κληρονομιάς με συμβολαιογραφικές πράξεις των ακινήτων και τα μετέγραφαν στο όνομα τους, στα κατά τόπους αρμόδια Υποθηκοφυλακεία. Στη συνέχεια πωλούσαν τα ακίνητα ή τα εκμεταλλεύονταν (διαμένοντας οι ίδιοι ή ενοικιάζοντάς τα), αποκομίζοντας έτσι παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την μέχρι τώρα εξειδικευμένη έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική ομάδα ιδιοποιήθηκε 12 συνολικά ακίνητα (διαμερίσματα, καταστήματα και εξοχικές κατοικίες) στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Λουτράκι και το Κορωπί, τα όποια ανήκαν σε δυο αδέρφια, μία γυναίκα και έναν άνδρα, που είχαν αποβιώσει αιφνίδια το 2006 και το 2008, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Η συνολική αξία της εν λόγω ακίνητης περιουσίας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό του 1.300.000 ευρώ. Από τα ακίνητα αυτά, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πούλησαν σε ανυποψίαστους αγοραστές, ένα διαμέρισμα 100 τ.μ., στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και ένα δεύτερο διαμέρισμα 81 τ.μ., στο Κουκάκι.

Επιπλέον, οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να ιδιοποιηθούν τραπεζικές καταθέσεις των δυο παραπάνω θανόντων, ύψους 480.000 ευρώ περίπου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (27-11-2014) ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διευκρινιστεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των μελών της σε άλλα συναφή αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved