ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δύο άτομα συνελήφθησαν για απάτες με πλαστές πιστωτικές

Δύο άτομα συνελήφθησαν για απάτες με πλαστές πιστωτικές

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο Παλαιό Φάληρο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής για απάτες με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών που οι ίδιοι δημιουργούσαν.

Πρόκειται για έναν 57χρονο και για έναν 36χρονο.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους παραπάνω συλληφθέντες να μεταβαίνουν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και να προσπαθούν να προβούν σε αγορά καυσίμων κάνοντας χρήση πιστωτικών καρτών, οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές από το σύστημα συναλλαγών της Τράπεζας.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τους συνέλαβαν. Στην κατοχή και στην κατοικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών πιστωτικών καρτών, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, εκδοθέν από Αρχές Λιθουανίας, κινητά τηλέφωνα, πλήθος αποδείξεων αγορών με χρήση πιστωτικών καρτών, ένα πολυμηχάνημα εκτύπωσης φωτογραφιών, δύο κλομπ, ένα αεροβόλο τυφέκιο, ένα στιλέτο και το χρηματικό ποσό των 630 ευρώ.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των συγκεκριμένων καρτών που κατασχέθηκαν, ενώ οι κάρτες φέρονται ως εκδοθείσες από Ελληνικές Τράπεζες, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (barcode) αντιστοιχούν σε πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από Τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες έχουν προβεί με τις παραπάνω κάρτες σε σαράντα τουλάχιστον διαφορετικές συναλλαγές, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις