ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νεαροί «ρήμαzαν» σταθμευμένα αυτοκίνητα

Νεαροί «ρήμαzαν» σταθμευμένα αυτοκίνητα

Πέντε περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα στο Βόλο εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (3/12) στο Βόλο από αστυνομικούς της υπηρεσίας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 25, 19 και 15 ετών, ως δράστες των κλοπών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τη σύλληψή τους, οι τρεις συλληφθέντες διέρρηξαν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και έκλεψαν από το εσωτερικό του ένα ραδιοκασετόφωνο, δύο μπαταρίες αυτοκινήτου και καύσιμο πετρέλαιο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών λίγη ώρα αργότερα και την ακινητοποίησή τους μέσα σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Οι αφαιρεθείσες μπαταρίες και το ραδιοκασετόφωνο βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους. Επιπλέον, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς επίσης και δύο ταμιακές μηχανές, ένα πιστολάκι – ηλεκτρική βούρτσα και μία μηχανή κουρέματος, των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαήμερο, οι τρεις ημεδαποί διέπραξαν άλλες τέσσερις διαρρήξεις σε αυτοκίνητα στην πόλη του Βόλου. Συγκεκριμένα:

  • τις βραδινές ώρες της 24-11-2014 διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και έκλεψαν από το εσωτερικό τέσσερα ηχεία, μέρος των οποίων βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του οχήματος,
  • τις βραδινές ώρες της 29-11-2014, διέρρηξαν άλλο επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας του φθορές, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι γιατί δε βρήκαν,
  • τις βραδινές ώρες της 30-11-2014 διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και έκλεψαν από το εσωτερικό πέντε ηχεία και
  • την 02/03-12-2014, διέρρηξαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, προκαλώντας σ’ αυτό φθορές και έκλεψαν από το εσωτερικό μία ειδική κατασκευή με έξι ηχεία, τα οποία βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο ακινητοποιήθηκαν οι δράστες, ως μέσο διευκόλυνσης της τέλεσης των κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις