ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικός σε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες

Αστυνομικός σε σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες

Συμμετοχή σε σπείρα η οποία εξαπατούσε επιχειρηματίες, είχε ένας απόστρατος αστυνομικός, τον οποίο και συνέλαβαν οι Αρχές μαζί με άλλα δύο άτομα.

Η σπείρα είχε καταφέρει να αποσπάσει από διάφορους επιχειρηματίες το ποσό των 110.400 ευρώ, το διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2014.

Η δράση της πάντως είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένας εκ των επιχειρηματιών που την είχαν... πατήσει, κατήγγειλε στην αστυνομία πως δύο άντρες, ένας Έλληνας και ένας Ιταλός του απέσπασαν το ποσό των 65.000 ευρώ λέγοντάς του πως τα χρήματά του θα επενδύονταν στην εισαγωγή σιδήρου από την Ιταλία.

Ο Έλληνας έχει ήδη συλληφθεί, ενώ έχει γίνει και ταυτοποίηση των στοιχείων του Ιταλού ο οποίος αναζητείται. Αξίζει να σημειωθεί πως η επένδυση δεν έγινε ποτέ, ενώ ένας εκ των δραστών απειλούσε και εκβίαζε τον επιχειρηματία.

Οι Αρχές πλέον αναζητούν όλους τους συμμετέχοντες στη σπείρα, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, οι δύο δράστες που έχουν ήδη συλληφθεί και ο απόστρατος αστυνομικός, είχαν αποσπάσει από Κενυάτες το ποσό των 55.000 δολαρίων.

Σχετικές ειδήσεις