ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δεκαέξι συλλήψεις για παράνομο τζόγο στην Κρήτη

Δεκαέξι συλλήψεις για παράνομο τζόγο στην Κρήτη

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων συνελήφθησαν, στα Χανιά εννέα άτομα και στο Ηράκλειο 6 , (5 άνδρες και 1 γυναίκα) καθώς και ένας 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων ενενήντα 7.790 ευρώ και 2 ζεύγη ζαριών.

Στα Χανιά, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, εννέα άτομα, ηλικίας από 47 έως 66 ετών, για παραβάσεις Νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος «Καφενείο», ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, όπου κατά τη διάρκεια αυτού, διαπιστώθηκε, ότι ο 57χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει και συνέδραμε, την παράνομη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ¨Ζάρια¨, στο οποίο συμμετείχαν οχτώ ημεδαποί οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά, το χρηματικό ποσό των 7.605 ευρώ και ένα ζεύγος ζάρια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, συνελήφθησαν 6 άτομα (5 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας από 20 έως 55 ετών, και ένας 46χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας 34χρονης αλλοδαπής υπηκόου Ρουμανίας, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε, ότι ο 39χρονος και η 20χρονη ημεδαποί, ως υπεύθυνοι του καταστήματος, είχαν επιτρέψει την παράνομη διενέργεια απαγορευμένου τυχερού παιγνίου ¨Ζάρια¨, στο οποίο συμμετείχαν, τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός και συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στους συλληφθέντες και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ και 1 ζεύγος ζάρια.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σχετικές ειδήσεις