ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Υπόθεση Ξηρού: Πού εστιάζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

Υπόθεση Ξηρού: Πού εστιάζει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τόσο σε επαρχία, όσο και στην Αττική, για τον εντοπισμό των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, οι οποίοι μαζί με το δολοφόνο της 17ης Νοεμβρίου, φαίνεται να ετοίμαζαν μεγάλο «χτύπημα» στις φυλακές Κορυδαλλού.

Χθες, Πέμπτη (08/01/2015) εντοπίστηκε στο όρος Αιγάλεω, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ένα ύποπτο - κλεμμένο βαν και οι Αρχές εξετάζουν αν έχει σχέση με την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και την επίθεση που ετοίμαζε.

Το κλεμμένο όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, όπου θα γίνει έρευνα για αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Στο μεταξύ οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για το λεγόμενο οίκημα ασφαλείας, που θα χρησιμοποιούσε η επιχειρησιακή ομάδα που θα πλαισίωνε το Χριστόδουλο Ξηρό, έχουν επεκταθεί σε Αττική και επαρχία.

Ψάχνουν την Αγγελική

Οπτικό υλικό στο οποίο φαίνονται καθημερινές κινήσεις της Αγγελικής, όπως τα μέρη στα οποία ψώνιζε, έχει σύμφωνα με πληροφορίες στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική.

Στο οπτικό υλικό, το οποίο έχει βάλει στο «μικροσκόπιο», φαίνεται να απεικονίζεται η Αγγελική, ενώ ενδέχεται να αντληθούν από αυτό και άλλες πληροφορίες, όπως τα στοιχεία του αυτοκινήτου της.

Υπενθυμίζεται πως στο σπίτι - γιάφκα στην Περαχώρα Λουτρακίου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι των 22 χιλιοστών με επτά σφαίρες, αλλά και 89 μασούρια εκρηκτικής ύλης. Οι αστυνομικοί στην αυλή εντόπισαν ένα τζιπ κι ένα βαν τα οποία είχαν κλαπεί από την Αθήνα, στα οποία οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Στο βαν, είχαν καλύψει τα παράθυρα και γι αυτό πιστεύουν οι αρχές, ότι πιθανότατα αυτό ήταν το όχημα που θα παγίδευε με εκρηκτικά ο Ξηρός και οι συνεργοί του στο χτύπημα που ετοίμαζαν στις φυλακές Κορυδαλλού για την απελευθέρωση των "πυρήνων της φωτιάς". Εκτός όμως από τα δύο οχήματα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μέσα στη γιάφκα, ένα USB δύο σακιά με νιτρική αμμωνία, αλλά και 45 τάπερ με καλώδια και πρώτη ύλη για εκρηκτικά.

Σχετικές ειδήσεις