ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μεγάλη απάτη νόθευσης οικοδομικών χρωμάτων (pics)

Μεγάλη απάτη νόθευσης οικοδομικών χρωμάτων (pics)

Χειροπέδες σε 51χρονο ιδιοκτήτη χρωματοπωλείου, πέρασαν οι άνδρες της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε στήσει κομπίνα με νόθευση οικοδομικών χρωμάτων.

Οι έρευνες της Αστυνομίας άρχισαν μετά από καταγγελίες γνωστής εταιρίας οικοδομικών βαφών ότι διακινούνται παράνομα στο εμπόριο παραποιημένα προϊόντα της.

Οι αστυνομικοί τελικά εντόπισαν στο κατάστημα του συλληφθέντος επτά τόνους νοθευμένων οικοδομικών χρωμάτων.

Όπως προέκυψε ο 51χρονος αγόραζε γνήσια δοχεία χρώματος, το περιεχόμενο των οποίων το μετάγγιζε ισομερώς σε άλλα παραποιημένα δοχεία, γνωστών εταιρειών, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα κολλώδη και υδροδιαλυτά υλικά, ώστε να έχουν το ίδιο βάρος. Παράλληλα τοποθετούσε στα δοχεία παραποιημένες ετικέτες των εταιρειών.

notheia-xrwmata

Σε αποθηκευτικούς χώρους του καταστήματος βρέθηκαν 645 παραποιημένα δοχεία, με νοθευμένο περιεχόμενο καθώς και 214)δοχεία κενά περιεχομένου, στα οποία είχαν επικολληθεί πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών χρωμάτων. Παράλληλα εντοπίσθηκαν εργαλεία και υλικά ανάμιξης χρωμάτων, σφραγίδες και 380 αυτοκόλλητες ετικέτες εταιρειών χρωμάτων.

Με βάση την ενδεικτική τιμή πώλησης των προϊόντων, εκτιμάται ότι ο 51χρονος, μόνο από την διάθεση και πώλησή των προϊόντων που κατασχέθηκαν, θα αποκόμιζε οικονομικό όφελος 19.000 ευρώ, ζημιώνοντας παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο από την μη καταβολή Φ.Π.Α, το ύψος του οποίου διερευνάται από τον φορολογικό έλεγχο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

notheia-xrwmata-2 copy

Στους χώρους του καταστήματος κλήθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο των ανευρεθέντων δοχείων χρωμάτων έχει νοθευτεί και αλλοιωθεί, τα πλαστικά δοχεία ήταν απομίμηση των γνήσιων ενώ τα σήματα των εταιρειών τους είχαν πλαστογραφηθεί.

Σχετικές ειδήσεις