ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (pics)

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (pics)

Δύο Ιρακινοί συνελήφθησαν στην Ομόνοια με την Αστυνομία να έχει εξακριβώσει ότι η σπείρα έχει διαπράξει οκτώ κλοπές.

Εγκληματική οργάνωση που έκλεβε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία στη συνέχεια πλαστογραφούσε και πουλούσε σε αλλοδαπούς, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Τα μέλη της φέρονται να έκλεβαν δημόσια έγγραφα, χρήματα, κοσμήματα κι άλλα αντικείμενα από σπίτια, αυτοκίνητα ή πολίτες τους οποίου πλησίαζαν σε πολυσύχναστους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατόπιν, χρησιμοποιώντας τον σχετικό εξοπλισμό πλαστογραφούσαν τα έγγραφα και τα πουλούσαν σε αλλοδαπούς έναντι 500 έως 1.000 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη διαμονή τους στη χώρα.

Οι δύο άντρες, ηλικίας 39 και 44 ετών, κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβασης των νόμων περί όπλων και αλλοδαπών.

Παράλληλα αναζητούνται κι άλλα μέλη της οργάνωσης.

Σε έρευνες της Αστυνομίες σε δύο διαμερίσματα βρέθηκαν μεταξύ άλλων 365 διαβατήρια, 78 ταυτότητες, 16 άδειες οδήγησης, κάρτες τραπεζών, φωτογραφίες, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, εξοπλισός για πλαστογράφηση εγγράφων.

Σχετικές ειδήσεις