ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ζευγάρι παρίστανε τους λογιστές και απέσπασε 30.000€ από ηλικιωμένη

Ζευγάρι παρίστανε τους λογιστές και απέσπασε 30.000€ από ηλικιωμένη

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης, μετά από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, η οποία διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα, σε βάρος 83χρονης ημεδαπής στη Λιβαδειά.

Μία 42χρονη γυναίκα και ένας 40χρονος ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα πρωινές ώρες της 18-12-2014, οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν να πείσουν μια 83χρονη, με το πρόσχημα υποτιθέμενης οφειλής συγγενικού της προσώπου προς τον λογιστή του, να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (30.000) ευρώ, προκειμένου να πετύχουν διακανονισμό της οφειλής.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την παθούσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αστυνομικοί του οποίου αξιοποιώντας κατάλληλα προανακριτικό υλικό, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Ο 40χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Σχετικές ειδήσεις