ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση και χρήση ηρωίνης

Χανιά: Πέντε συλλήψεις για διακίνηση και χρήση ηρωίνης

Πέντε συνολικά συλλήψεις πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης.

Συγκεκριμένα, τρία άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη (10/2/2015) στα Χανιά από αστυνομικούς, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αγοράς πώλησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 37, 40 και 44 ετών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν το βράδυ στο δήμο Πλατανιά από αστυνομικούς ένας 53χρονος και μια 51χρονη για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς κατελήφθη την Τρίτη (10/2) το απόγευμα ο 40χρονος κατά το χρόνο που προμήθευε τον 44χρονο με ποσότητα ηρωίνης έναντι χρηματικού ποσού ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε προμηθεύσει και τον 37χρονο με ποσότητα ηρωίνης την οποία είχε καταναλώσει.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του 40χρονου και του 44χρονου, δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των σαράντα 40 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι ο 40χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης από τον 53χρονο, με σκοπό τη διανομή της σε επιμέρους ποσότητες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 53χρονου και της 51χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 13 γραμμαρίων, σύνεργα χρήσης ηρωίνης, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων εξακοσίων δέκα 5.610 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε θυρίδα την οποία διατηρούσε ο 53χρονος, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον το χρηματικό ποσό των τριάντα χιλιάδων 30.000 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις