ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έβγαζε παράνομα αλλοδαπούς στη χώρα

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έβγαζε παράνομα αλλοδαπούς στη χώρα

Μια 52χρονη και ένας 41χρονος συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης καθώς βοηθούσαν αλλοδαπούς να φύγουν από την Ελλάδα.

Συνελήφθησαν μια 52χρονη και ένας 41χρονος, καθώς και δύο αλλοδαποί ηλικίας 20 και 27 ετών (άνδρας – γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Διευκόλυνσης εξόδου από την Ελληνική Επικράτεια πολίτη τρίτης χώρας, παράβασης Νόμου περί αλλοδαπών, κλοπής και άλλων συναφών αδικημάτων περί πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (27/02) το ζευγάρι ημεδαπών μετέβησαν με τους παραπάνω αλλοδαπούς στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από την χώρα, έχοντας ως αφετηρία την Αθήνα, από την οποία αναχώρησαν την προηγούμενη ημέρα (26-02-2015) με τρένο, ωστόσο έγιναν τσακωτοί.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι τόσο ο 20χρονος, όσο και η 27χρονη, που συνόδευε το ανήλικο τέκνο της, έφεραν πλαστά διαβατήρια (Ελληνικό – Πολωνικό αντίστοιχα) με στοιχεία έτερων προσώπων, ένα εκ των οποίων φέρεται να έχει κλαπεί, ενώ οι δύο ημεδαποί προσκόμισαν κάρτες επιβίβασης των ιδίων αλλά και των αλλοδαπών, προκειμένου να ταξιδέψουν σε Χώρα της Ε.Ε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα , η 41χρονη ήρθε σε επαφή με τον 52χρονο περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να του προτείνει την παράνομη διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από την Ελληνική Επικράτεια έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον προέκυψε ότι, ο 52χρονος κατά τους μήνες Ιανουάριου - Φεβρουαρίου του 2015, διευκόλυνε την έξοδο δύο αλλοδαπών, προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταξιδεύοντας μαζί τους από τους Αερολιμένες Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις