ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών που πουλούσε «προστασία»

Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών που πουλούσε «προστασία»

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε εμπόρους Ρομά σε Άργος και Ναύπλιο, εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Σε αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά, στη Νέα Κίο και στη Γλυκειά Αργολίδας αλλά και στον Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν συνολικά δέκα νεαροί Ρομά, τέσσερις άνδρες (από 18 έως 28 ετών) και έξι γυναίκες (από 20 έως 38 ετών), εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της αρπαγής, της απειλής, της παράνομης βίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, των σωματικών βλαβών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εν τω μεταξύ, η δικογραφία περιλαμβάνει έξι ακόμα άτομα, από τα οποία τα τέσσερα αποτελούν μέλη της ίδιας οργάνωσης και τρεις είναι ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα για διάφορα αδικήματα.

Η δράση της σπείρας

Η σπείρα είχε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Οι δράστες από το 2010 μέχρι τώρα και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εκβίαζαν με την απειλή σωματικής βίας και όπλων, εμπόρους Ρομά των λαϊκών αγορών του Άργους και του Ναυπλίου και τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν εβδομαδιαίως, χρήματα, για «προστασία».

Επίσης, αφαιρούσαν προϊόντα από τους πάγκους χωρίς να πληρώνουν κι επέβαλαν «αντίποινα» σε όσους αντιδρούσαν στις παράνομες πράξεις τους.

Η Αρχές έχουν ήδη εξιχνιάσει 22 περιπτώσεις εκβίασης και ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων ατόμων στη σπείρα.

Σχετικές ειδήσεις