ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρχεται τη Δευτέρα ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς»

Έρχεται τη Δευτέρα ο «Αστυνομικός της Γειτονιάς»

Τη Δευτέρα (23/03/2015) αρχίζει η πιλοτική εφαρμογή του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» σε 22 περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η πιλοτική εφαρμογή γίνεται με βάση τις κατευθύνσεις της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα ισχύσει –αρχικά- στις περιοχές του Χαλανδρίου και της Καλλιθέας για την Αττική και της Τούμπας – Τριανδρίας και του Ευόσμου, για τη Θεσσαλονίκη.

Φιλοσοφία του θεσμού του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» θα είναι η προστασία της μέσα από μια σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα ενώ οι αστυνομικοί που θα στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν.

Θα περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και θα επικοινωνούν προσωπικά τόσο με τους κατοίκους όσο και με τους τοπικούς φορείς για θέματα ασφαλείας, παραβατικότητας και όλα όσα επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Για την πιλοτική εφαρμογή του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης δήλωσε:

«Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες.

Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».

Σχετικές ειδήσεις