ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: 20 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Θεσσαλονίκη: 20 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Είκοσι συνολικά άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς διάφορων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ. στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τους οποίους:

  • Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
  • Συνελήφθησαν 2 άτομα, για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 54χρονου άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, για φοροδιαφυγή.
  • Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί , δύο εκ των οποίων στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ οι άλλοι δύο εισήλθαν παράνομα στη χώρα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, κατείχε κλεμμένη άδεια διαμονής.
  • Συνελήφθησαν 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.
  • Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν 127 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 45 συσκευασίες καπνού χωρίς την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.
  • Συνελήφθησαν 3 άτομα για κλοπές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 36χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αφαίρεσε εμπορεύματα μεγάλης χρηματικής αξίας, από κατάστημα ενδυμάτων στο κέντρο πόλης. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούν 3 καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που αφαίρεσε νωρίτερα από θαμώνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Συνελήφθη 1 άτομο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική καταγγελία, εντοπίστηκε στο κέντρο πόλης 34χρονος ημεδαπός, να πουλά προϊόντα μεγάλης χρηματικής αξίας, που αφαίρεσε σε προγενέστερο χρόνο από εργοστάσιο της ΒΙ.ΠΕ.Θ..
  • Συνελήφθη 1 άτομο για απείθεια .

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 23 παραβάσεις , σχετικές με τη Νομοθεσία περί εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις