ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κρήτη: Σοβαρά ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά

Κρήτη: Σοβαρά ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που δέχθηκαν πυρά

Ώρες αγωνίας για έναν από τους δύο αστυνομικούς που σήμερα, Δευτέρα (23/03/2015) το πρωί δέχθηκαν ένοπλη επίθεση από έναν άγνωστο στην Κρήτη.

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Παράλληλα, στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα στο πόδι νοσηλεύεται και ο άλλος αστυνομικός, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Flashnews.gr κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην περιοχή Βρύσσες Αποκορώνου, όταν οι δύο αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο έκαναν σήμα σε έναν οδηγό αυτοκινήτου. Ο οδηγός δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο σημείο κρατώντας μία καραμπίνα και πυροβόλησε κατά των δύο αστυνομικών.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ο ένας αστυνομικός στο κεφάλι, ενώ ο άλλος ανταποδίδοντας κατάφερε να κρατήσει σε απόσταση τον δράστη, ο οποίος και τράπηκε σε φυγή.

Λίγη ώρα αργότερα, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. καταφέρνουν να εντοπίσουν τον άγνωστο, ο οποίος είναι σεσημασμένος και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές και να τον συλλάβουν.

Για το αιματηρό περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

«Πυροβολούσε στο ψαχνό»

Εν τω μεταξύ σοκαριστική είναι η μαρτυρία ενός αστυνομικού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό.

«Πυροβολούσε στο ψαχνό» δήλωσε ο αστυνομικός, μιλώντας στην ιστοσελίδα cretalive.gr, τονίζοντας ότι οι δύο συνάδελφοί του ήταν εκτεθειμένοι στα πυρά του 50χρονου καθώς δεν μπορούσαν να καλυφθούν πουθενά.

Επισημαίνει μάλιστα ότι ενώ οι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν από τα πυρά, ο δράστης κινήθηκε προς εκείνους, συνεχίζοντας να τους πυροβολεί.

Σχετικές ειδήσεις