ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνες για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη

Έρευνες για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη,αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δραπέτευσε από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο.

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το χωριό καταγωγής της στο Ζέλι Φθιώτιδας προκειμένου να συλληφθεί σε περίπτωση που εμφανιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, ο φρουρός αντελήφθη ότι η Βίκυ Σταμάτη έλειπε από το δωμάτιό της στις 5:45 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του νοσοκομείου, απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της.

Πάντως, εκφράζονται υποψίες ότι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε βοήθεια τόσο για την απόδραση της όσο και για την κάλυψη της στη συνέχεια γι' αυτό και είναι δύσκολο να βρεθεί από την αστυνομία.

Επιπλέον εκφράζονται φόβοι για την ζωή της, καθώς στο δωμάτιο της άφησε ένα γράμμα με το οποίο καταγγέλλει την απόρριψη των δικαστών στο αίτημα της να αποφυλακιστεί.

Ο στενός οικογενειακός κύκλος της και ο σύζυγος της, Άκης Τσοχατζόπουλος την περιέγραψαν απογοητευμένη στις τηλεφωνικές συνομιλίες της πριν από την απόδραση για την δικαστική απόφαση η οποία ήταν η πέμπτη κατά σειρά απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η μητέρα και ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη απηύθυναν έκκληση να επιστρέψει.

Σε δήλωσή του, που διανεμήθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Παγορόπουλου, ο Α. Τσοχατζόπουλος έγραψε: «Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν» αναφέρει και ζητά από «το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη, τη σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της».

Πριν από μία εβδομάδα η ίδια είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να βλάψει τον εαυτό της καθώς αισθανόταν μοναξιά και απελπισία. Ο συνήγορος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, υπογράμμισε ότι μίλησε μαζί της πριν την απόδραση και του είπε ότι κανείς δεν θα την εμποδίσει να μείνει μακριά από το παιδί της. «Δεν θα πεθάνω τρελή εδώ μέσα και μακριά από το παιδί μου», φέρεται να είπε η Βίκυ Σταμάτη.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες απόδρασης ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η κα Κουτζαμάνη ζητά, με έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, να διακριβωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.
Η εισαγγελέας ζητά επιπλέον να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Την ίδια στιγμή, με εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη που διενεργεί την έρευνα για την απόδραση αφέθηκαν ελεύθεροι απο το αστυνομικό τμήμα όπου κρατούνταν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός με τη σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφωρου σε βάρος των τεσσάρων υπαλλήλων από τη στιγμή που διενεργείται και προκαταρκτική εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Έτσι οι υπάλληλοι αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι οι δύο εισαγγελείς διενήργησαν αυτοψία στους χώρους του Δρομοκαΐτειου προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο η Β. Σταμάτη διέφυγε.

Σχετικές ειδήσεις