ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απότακτος αστυνομικός και ουρολόγος οι συλληφθέντες για παιδική πορνογραφία

Απότακτος αστυνομικός και ουρολόγος οι συλληφθέντες για παιδική πορνογραφία

Δύο άτομα ηλικίας 35 και 27 ετών, συνελήφθησαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους χιλιάδες αρχεία πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό και η οποία περιέχει υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Οι δύο τους συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Europol και το FBI.

Οι δράστες ταυτοποίηθηκαν ως διαχειριστές λογαριασμών στην παραπάνω ιστοσελίδα μετά από την άρση απορρήτου επικοινωνιών που έγινε.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων εντοπίστηκαν χιλιάδες αρχεία σκληρού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα αρχεία υπολογιστή του 35χρονου εντοπίστηκαν 650.000 αρχεία. Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είναι ουρολόγος.

Όσον αφορά τον δεύτερο συλληφθέντα, είναι απότακτος δόκιμος αστυνομικός στον υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν 210.000 αρχεία πορνογραφικού υλικού ανηλίκων. Σημειώνεται ότι τον 27χρονο τον είχαν διώξει από την Σχολή της Αστυνομίας ύστερα από καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος ανήλικου.

Οι δράστες συνελλήφθησαν και θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ενώ εξετάζεται και η τυχόν εμπλοκή άλλων Ελλήνων χρηστών στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Σχετικές ειδήσεις