ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση των πυροβολισμών εντός του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση των πυροβολισμών εντός του ΑΠΘ

Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε τον περσμένο Νοέμβριο σε υπαίθριο χώρο μπροστά από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Ένας 24χρονος Αλβανός ταυτοποιήθηκε ως εκ των «πρωταγωνιστών» αιματηρού επεισοδίου.

Ο αλλοδαπός, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν δύο συμπατριώτες του και για αδιευκρίνιστο ακόμη λόγο τούς πυροβόλησαν τουλάχιστον πέντε φορές, με αποτέλεσμα να τούς τραυματίσουν ελαφρά στα πόδια.

Τα θύματα, μετά το περιστατικό πήγαν στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, απ' όπου ο ένας έφυγε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών κι ο άλλος έμεινε μία βραδιά για εξετάσεις.

Οι αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έφτασαν στα ίχνη ενός εκ των δραστών, ύστερα από πολύμηνες έρευνες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, υπεξαίρεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις κλοπών

Στο μεταξύ, τρεις Έλληνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες έξι κλοπών που καταγγέλθηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι παραπάνω φέρονται ότι αφαίρεσαν από τρία σπίτια (σε Πυλαία και 40 Εκκλησιές) κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και 1500 ευρώ, από ταχυφαγείο (στον Εύοσμο) 2000 ευρώ, όπως επίσης από δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα (στη Νικόπολη και στην Καλαμαριά) μία πινακίδας κυκλοφορίας κι έναν χαρτοφύλακα που περιείχε 500 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις