ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν τριάντα διαρρήξεις και κλοπές

Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν τριάντα διαρρήξεις και κλοπές

Τριάντα συνολικά κλοπές σε γραφεία και οχήματα εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Οι κλοπές και οι διαρρήξεις σημειώθηκαν το διάστημα από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου. Για τις υποθέσεις συνελήφθη ένας 34χρονος που είχε κατ’ επανάληψη απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και παρελκόμενα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, ο 34χρονος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (17/4) από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κατέχει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του έναν αεροσυμπιεστή και μικροαντικείμενα, τα οποία είχε αφαιρέσει προηγουμένως από άλλο παρόμοιο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στο χώρο.

Όπως εξακριβώθηκε, ο συλληφθείς είχε διαρρήξει το όχημα σπάζοντας το τζάμι με τη χρήση σφυριού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του κατασχέθηκε. Επιπλέον, από την κατοχή του κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως κατσαβίδι, λοστός, σουγιάς κ.α. Προέκυψε ακόμη ότι στον ίδιο χώρο, ο 34χρονος διέρρηξε άλλο ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο θραύοντας το τζάμι, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι από το εσωτερικό του.

Από την αστυνομική έρευνα διακριβώθηκε ότι από τον Δεκέμβριο του 2014 έως και τη στιγμή που συνελήφθη ο 34χρονος είχε διαπράξει 28 ακόμη κλοπές- διαρρήξεις από γραφεία, αφαιρώντας το συνολικό ποσό 1.460 ευρώ, τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, ένα ράδιο-cd αυτοκινήτου και διάφορα μικροαντικείμενα.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν μέρος των κλαπέντων αντικειμένων καθώς και οκτώ ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικές ειδήσεις