ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού

Τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να εκδόσουν άδεια παραμονής μέσω παράνομης αναγνώρισης εξώγαμου παιδιού.

Το περιστατικό έλαβε χώρα χθες Τετάρτη (22/04) στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας 28χρονος Πακιστανός μαζί με μια 23χρονη που φέρεται να είναι η μητέρα του ανήλικου παιδιού, πήγαν σε συμβολαιογραφείο προκειμένου να εξασφαλίσουν συμβολαιογραφική πράξη Εκούσιας Αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, που θα κατοχύρωνε στον άνδρα πενταετή άδεια διαμονής από τις αρμόδιες Αρχές, ως υποτιθέμενος πατέρας ημεδαπού τέκνου.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ληξιαρχείο του νομού Θεσσαλονίκης αλλά προέκυψε ότι η συμφωνία και η υλοποίησης της παράνομης αυτής πράξης έγινε με τη συνδρομή ενός 36χρονου και αλλοδαπού συνεργού τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι, μετά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στην 23χρονη το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ο 28χρονος, η 23χρονη και ο 36χρονος που θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ καταζητείται ο αλλοδαπός συνεργός τους.

Σχετικές ειδήσεις