ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παιδιά και ενήλικες ενημερώθηκαν για τις παγίδες του διαδικτύου

Παιδιά και ενήλικες ενημερώθηκαν για τις παγίδες του διαδικτύου

Ημερίδα με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού την Πέμπτη 23 Απριλίου.

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, στην οποία συμμετείχαν ξειδικευμένοι αξιωματικοί.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μικρούς και μεγάλους, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Τα θέματα για τα οποία ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι γονείς τους ήταν τα εξής:

* Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

* Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

* Διαδικτυακές Απειλές και μέτρα προστασίας.

* Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

* Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Μέσα από την ημερίδα, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη νέα καινοτόμο εφαρμογή CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Σχετικές ειδήσεις