ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απέτρεψε η αστυνομία τις απόπειρες αυτοκτονίες 15χρονου και 22χρονης

Απέτρεψε η αστυνομία τις απόπειρες αυτοκτονίες 15χρονου και 22χρονης

Δύο νέοι άνθρωποι εξέφρασαν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σημαίνοντας συναγερμό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην περίπτωση του 15χρονου, η Διεύθυνση ενημερώθηκε από διαχειριστή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άγνωστος χρήστης του, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 15χρονο παιδί.

Ενημερώθηκε άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει ο ανήλικος, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.

Για τη περίπτωση του 15χρονου ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά του ανήλικου σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής ψυχιατρικής φροντίδας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω του «CYBER ALERT», το απόγευμα της Παρασκευής (24/04), ότι 22χρονη εκδήλωσε σε δικό της άνθρωπο, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει με τη χρήση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας και τόπου διαμονής της 22χρονης, τα οποία έδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της.

Μετά από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις η 22χρονη εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.

Σχετικές ειδήσεις