ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: Εντοπίστηκε βιοτεχνία που παρασκεύαζε απομιμητικά προϊόντα (photos)

Αττική: Εντοπίστηκε βιοτεχνία που παρασκεύαζε απομιμητικά προϊόντα (photos)

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν στην περιοχή του Ψυρρή, βιοτεχνία δερμάτινων ειδών που παρασκεύαζε απομιμητικά προϊόντα και κατάστημα λιανικής πώλησης που τα διέθετε.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 56 και 59 ετών, νόμιμοι εκπρόσωποι, διαχειριστές και ιδιοκτήτες της βιοτεχνίας και του καταστήματος ενώ αναζητούνται οι προμηθευτές τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας και όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες προέβαιναν στην εισαγωγή από άγνωστους προμηθευτές, την παραγωγή και τη διάθεση προς χονδρική και λιανική πώληση απομιμητικών προϊόντων που έφεραν τα εμπορικά σήματα διάφορων επώνυμων εταιρειών σε όλη την Αττική. Με αυτό τον τρόπο εξαπατούσαν τους καταναλωτές και αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της βιοτεχνίας και του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 306 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια και φουλάρια.
  • Μία ηλεκτρική μηχανή εκτύπωσης σημάτων.
  • Πλήθος μεταλλικών μητρών με εντυπώματα σημάτων επώνυμων εταιριών.
  • Ταινίες για εκτυπώσεις σημάτων και μεγάλη ποσότητα μεταλλικών εξαρτημάτων κατασκευής, πατρόν και σήματα-οδηγοί από χαρτόνι.

Η ζημία από την παράνομη αυτή δραστηριότητα υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διενεργείται οικονομικός-φορολογικός έλεγχος και για τις παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών , ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε τακτικό Ανακριτή.

Σχετικές ειδήσεις