ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Χανιά: Τρεις συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό επιχειρηματία από κρατούμενο

Χανιά: Τρεις συλλήψεις για τον ξυλοδαρμό επιχειρηματία από κρατούμενο

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (7/5/2015) στα Χανιά και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να έχει ζητήσει να διαλευκανθεί άμεσα η όλη υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων για το περιστατικό του ξυλοδαρμού σε βάρος ενός 46χρονου στα Χανιά μέσα στην ίδια του την επιχείρηση, από μια ομάδα 5 ανδρών.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 42χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών της Αγιάς, στα Χανιά, ο οποίος μαζί με άλλους τέσσερις άνδρες, ο ένας εκ των οποίων κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος, εισέβαλαν στην επιχείρηση του 46χρονου, χτυπώντας τον με τις γροθιές τους, με ένα βαρύ μαρμάρινο σταχτοδοχείο αλλά και με ότι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Στη συνέχεια οι πέντε άνδρες έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ ο 46χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, από όπου και πήρε εξιτήριο το μεσημέρι της Παρασκευής (8/5).

Οι αστυνομικοί των Χανίων εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και μετά από επισταμένες έρευνες συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τον 42χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, και λίγες ώρες αργότερα έναν 20χρονο νεαρό που επίσης είχε εμπλακεί στον άγριο ξυλοδαρμό του επιχειρηματία, με τον οποίο ο 42χρονος φαίνεται πως είχε διαφορές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, παρών στο πρωτοφανές περιστατικό ήταν και ένας 31χρονος κρατούμενος των φυλακών της Αγιάς. Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων, όπου και τους ασκήθηκαν διώξεις για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών εναντίον του 46χρονου επιχειρηματία. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο ανδρών που εισέβαλαν στο κατάστημα του θύματος μαζί με τους τρεις συλληφθέντες.

Εξάλλου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα από το Διευθυντή των φυλακών, μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί αν ο «θερμόαιμος» σωφρονιστικός υπάλληλος τεθεί προσωρινά σε διαθεσιμότητα ή αν απολυθεί από την εργασία του.

Σχετικές ειδήσεις