ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Περισσότερους από 160 μετανάστες εντόπισαν οι Αρχές τις τελευταίες ώρες

Περισσότερους από 160 μετανάστες εντόπισαν οι Αρχές τις τελευταίες ώρες

Εκατόν εξήντα δύο μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις αρμόδιες αρχές τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενενήντα δύο άνθρωποι που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα εντοπίστηκαν το πρωί της Κυριακής (17/05) μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού.

Παράλληλα, στα βόρεια της Ψερίμου εντοπίστηκε ξύλινη βάρκα μέσα στην οποία επέβαιναν 61 μετανάστες.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο περιπολικό σκάφος με στελέχη του Λιμενικού Καλύμνου που προχώρησαν στην ασφαλή μετεπιβίβαση και διάσωση των αλλοδαπών.

Εν τω μεταξύ, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κω, βρέθηκε μισοβυθισμένη φουσκωτή βάρκα με 7 μετανάστες, τους οποίους περισυνέλλεξε το Λιμενικό.

Τέλος, δύο μετανάστες και ο 59χρονος διακινητής τους συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, στην πύλη εισόδου του λιμανιού εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας ασφαλείας, εντόπισε κρυμμένους σε φορτηγό που οδηγούσε ο 59χρονος, τους δύο μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να φύγουν εκτός Ελλάδας, με το όχημα που θα ανέβαινε σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι μετανάστες συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και οι τοπικές Λιμενικές αρχές διενεργούν προανακρίσεις για τον εντοπισμό των διακινητών τους.

Σχετικές ειδήσεις