ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έρευνες για επίορκους αστυνομικούς που ελέγχουν κύκλωμα εκβίασης

Έρευνες για επίορκους αστυνομικούς που ελέγχουν κύκλωμα εκβίασης

Κύκλωμα εκβίασης, το οποίο εκτιμάται ότι έχει την υποστήριξη ευρύτερου πυρήνα επίορκων αστυνομικών, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε την Παρασκευή (15/05) στη σύλληψη ενός αστυνομικού κι ενός αλλοδαπού για «Παράνομη Κατακράτηση, Απόπειρα Εκβίασης κατά συναυτουργία και απρόκλητες σωματικές βλάβες».

Όπως προκύπτει από τις έρευνες, υπάρχει ευρύτερος πυρήνας επίορκων αστυνομικών, ο οποίος ελέγχει το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβίασης.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται άμεσα συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα με εντολή και του υπουργού Επικρατείας.

Το κύκλωμα των αλλοδαπών που με τη στήριξη και τη συνεργασία επίορκων αστυνομικών επιδιδόταν σε ποικίλες παράνομες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε συνεννόηση με τον υπουργό Επικρατείας, αναμένεται να εξαρθρωθεί σύντομα.

Ο υπουργός Επικρατείας είχε καταστήσει σαφές από την αρχή, ότι ο έλεγχος κατά της διαφθοράς ξεκινά, πρώτα από το μηχανισμό που είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια των ελέγχων.

Σχετικές ειδήσεις