ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Εξαφανίσου για 72 ώρες» και στην Ελλάδα; Νέος «εφιάλτης» για τους γονείς

«Εξαφανίσου για 72 ώρες» και στην Ελλάδα; Νέος «εφιάλτης» για τους γονείς

Το επικίνδυνο παιχνίδι είναι γνωστό με το όνομα "Game of 72" ή αλλιώς πρόκληση προς ανήλικους να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν ίχνη για 72 ώρες!

ΠΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥΣ

Η νέα «μόδα» της εξαφάνισης ανηλίκων για 72 ώρες έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη μέσω των social media, υπάρχουν όμως φόβοι ότι ήρθε και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός σε Αρχές και γονείς.

Ο εμπνευστής του νέου επικίνδυνου παιχνιδιού που διακινείται από στόμα σε στόμα και από "Inbox" σε "Inbox" παραμένει άγνωστος, ενώ βασική προϋπόθεση για να λάβεις μέρος στο παιχνίδι, με άγνωστο ακόμα έπαθλο, είναι η άκρα μυστικότητα συμμετοχής που ορίζεται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού.

Στη Γαλλία, τη Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης εκατοντάδες γονείς ποστάρουν τρομοκρατημένοι στο Facebook, σχόλια για το συγκεκριμένο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο η εξαφάνιση δύο παιδιών ενός 17χρονου αγοριού και ενός 15χρονου κοριτσιού στην Αττική, να έχει σχέση με το νέο παιχνίδι.

Κι αυτό γιατί εξαφανίστηκαν χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν, χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος, ενώ κανένα από τα δύο παιδιά δεν εξήγησε τόσο στους γονείς όσο και στους αστυνομικούς γιατί χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη τους!

Οι γονείς των παιδιών κατήγγειλαν την εξαφάνιση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία άρχισε αμέσως έρευνες.

Τελικά οι αστυνομικοί μέσω της online διαδικασίας cyber Alert κατάφεραν να τους εντοπίσουν αφού και οι δύο ανήλικοι διατηρούν «προφίλ» στο Facebook.

Σχετικές ειδήσεις