ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φοιτητές της Παντείου ενημερώθηκαν για το διαδικτυακό έγκλημα

Φοιτητές της Παντείου ενημερώθηκαν για το διαδικτυακό έγκλημα

Φοιτητές τουΠαντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο κτήριο της ΓΑΔΑ, οι φοιτητές παρακολούθησαν ημερίδα για την ασφαλή πλογήση στο διαδίκτυο, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους φοιτητές, τόσο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αυτής, ήταν:

· Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

· Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

· Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

· Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

· Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Ρoή Ειδήσεων