ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ξάνθη: Πήγαν για κυνήγι και συνέλαβαν λαθροκυνηγούς

Ξάνθη: Πήγαν για κυνήγι και συνέλαβαν λαθροκυνηγούς

Σε κυνήγι... λαθροκυνηγών επιδόθηκαν ένας Δασοφύλακας και ένας Θηροφύλακας που βρέθηκαν στην ορεινή Ξάνθη για ορειβασία!

Οι δύο άνδρες, βρίσκονταν στο όρος «Κούλα» της Ξάνθης για ορειβασία, απολαμβάνοντας μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς μέσα στη φύση και εκτός υπηρεσίας. Ξαφνικά, άκουσαν δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο και κινητοποιήθηκαν ώστε να μεταβούν στο σημείο από το οποίο αυτοί ακούστηκαν. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με δύο σκυλιά ιχνηλάτες τα οποία κυνηγούσαν και έναν άνδρα ο οποίος περιφερόταν μέσα στο δάσος.

Ακολούθως οι δύο άνδρες προχώρησαν σε έλεγχο στο σακίδιο που έφερε στην πλάτη του εντοπίζοντας εντός αυτού συνολικά 12 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, για την ύπαρξη των οποίων ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει πειστικές εξηγήσεις. Ο Θυροφύλακας μαζί με τον Δασοφύλακα χτένισαν την περιοχή για να εντοπίσουν το κυνηγετικό όπλο, από το οποίο άλλωστε προήλθαν οι πυροβολισμοί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα ενώ ο φερόμενος ως λαθροκηνυγός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση.

Μετά από περίπου μια ώρα πεζοπορίας εντοπίστηκε σε διάκενο του δάσους, στην περιοχή, ένας κτηνοτρόφος επάνω σε μια ξύλινη «φυλάκτρα» ύψους 2,5 μέτρων έχοντας στην κατοχή του μια γεμάτη κυνηγετική καραμπίνα, μια φυσιγγιοθήκη και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Πιθανολογείται πως η «φυλάκτρα» κατασκευάστηκε για τη θήρα τριχωτών θηραμάτων με καρτέρι.

Στη συνέχεια οι παραπάνω μετέβησαν πεζοί στο χωρίο του κτηνοτρόφου ενώ σε ένα δασικό μονοπάτι συνάντησαν το αδελφό του ο οποίος δεν επέτρεψε στον ίδιο να παραδώσει τα μέσα παράνομης θήρας που είχε στην κατοχή του ενώ αρνήθηκε να δώσει και τα στοιχειά του.

Την ίδια στιγμή, περίπολο του Δασαρχείου Ξάνθης προσέτρεξε στην περιοχή, μιας και κλήθηκε για ενισχύσεις, και εντόπισε τον πρώτο φερόμενο ως λαθροκυνηγό να κατεβαίνει προς το χωριό του με μια κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατά το πρώτο έλεγχο που του είχε γίνει φαίνεται πως είχε κρύψει κάπου μέσα στο δάσος. Το προσωπικό του Δασαρχείου προχώρησε στην κατάσχεση της καραμπίνας ενώ κατατέθηκαν μηνύσεις σε βάρος και των τριών παραπάνω ατόμων για θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου, άρνηση, απείθεια και θήρα με όπλο ικανό να δέχεται άνω των τριών φυσιγγίων, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 2 κυνηγετικές καραμπίνες και 25 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιχείρηση έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη δασική περιοχή, χωρίς οδικό δίκτυο, και συνολικά απαιτήθηκε πεζοπορία 9,5 ωρών σε μονοπάτια 22 χιλιομέτρων.

Πηγή: Thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις