ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Μαϊμού» ελεγκτής εκβίαζε κρεοπώλες

«Μαϊμού» ελεγκτής εκβίαζε κρεοπώλες

Ένας 51χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχοντας καταφέρει να αποσπάσει τουλάχιστον 900 ευρώ από κρεοπώλες της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο συλληφθείς δρούσε ως εξής: πήγαινε σε κρεοπωλεία, συστηνόταν ως αστυκτηνίατρος, ενεργούσε ελέγχους και κατόπιν ζητούσε χρήματα για να μην βεβαιώσει τις παραβιάσεις που δήθεν διαπίστωνε.

Είχε μάλιστα πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε κολλήσει τη δική του φωτογραφία ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού κτηνιάτρου.

Μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 51χρονος εντοπίστηκε στον Πειραιά μετά από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, το πρωί της Δευτέρας (08/06) και συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι εκβίασε πέντε κρεοπώλες αποσπώντας τους συνολικά 900 ευρώ ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί το εύρος της δραστηριότητάς του.

Σε βάρος του 51χρονου κρεοπώλη σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Σχετικές ειδήσεις